Pagina de start a forumului Consultant Online
PortalCodulMuncii.ro

Raspunde la subiect
Concediu de odihna - dupa cat timp petrecut in firma ?
teo_demon
Utilizator

Data inscrierii: 07/Aug/2008
Raspunde cu citat (quote)
Buna ziua!

Sunt angajat de 3 luni in cadrul unei companii si as dori cateva zile de concediu de odihna. Dupa cat timp de la angajare se poate lua concediu de odihna?

Am auzit variantele:
a) 3 luni
b) 6 luni
c) 9 luni
d) a fost desfiintata prevederea din lege care specifica o anumita perioada necesara in firma pentru a iti lua concediu de odihna, iar acum se acorda proportional cu zilele lucrate.

Daca varianta d) este corecta, va rog sa imi precizati articolul si alineatul din Codul Muncii care prevede acest lucru, ca sa il pot indruma si pe angajatorul meu catre acest articol.

P.S.: Imi cer scuze daca subiectul a mai fost abordat si il redeschid.

Va multumesc anticipat!

Utilizator

Data inscrierii: 08/Apr/2008
Legal va puteti lua concediu de odihna imediat dupa semnarea contractului de munca.
Nicaieri in legislatia muncii nu este prevazut ca trebuie sa lucrati o anumita perioada pentru a avea dreptul la concediu de odihna. Acest drept se naste o data cu semnarea contractului de munca.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
Re: Concediu de odihna - dupa cat timp petrecut in firma ?
masterop
Utilizator

Data inscrierii: 01/Oct/2008
teo_demon a scris:
Buna ziua!

Sunt angajat de 3 luni in cadrul unei companii si as dori cateva zile de concediu de odihna. Dupa cat timp de la angajare se poate lua concediu de odihna?

Am auzit variantele:
a) 3 luni
b) 6 luni
c) 9 luni
d) a fost desfiintata prevederea din lege care specifica o anumita perioada necesara in firma pentru a iti lua concediu de odihna, iar acum se acorda proportional cu zilele lucrate.

Daca varianta d) este corecta, va rog sa imi precizati articolul si alineatul din Codul Muncii care prevede acest lucru, ca sa il pot indruma si pe angajatorul meu catre acest articol.

P.S.: Imi cer scuze daca subiectul a mai fost abordat si il redeschid.

Va multumesc anticipat!

Concediul legal de odihna se acorda anuala si din moment ce sunteti angajat cu forme legale, puteti solicita concediu de odihna aferent perioadei ramase pana la sfarsitul anului; in cazul in care inceteaza raportul de munca inainte de sfarsitul anului calendaristic pentru care ati efectuat CO, angajatorul va va retine din indemnizatia de concediu acordata in plus.
cristal
Utilizator

Data inscrierii: 24/Oct/2008
Buna ziua.

Concediul de odihna se acorda in functie de perioada lucrata, d-abia dupa un an de la angajare se poate lua in orice perioada concediu.

In ceea ce priveste faptul ca sunteti angajat de 3 luni, aveti dreptul la 21 zile de concediu pe an, dar conform perioadei de timp lucrate aveti dreptul la 5 zile concediu de odihna.

In cazul in care doriti concediu mai mult va puteti intelege cu angajatorul sa va dea anticipat zile din concediu.
theboy27
Utilizator

Data inscrierii: 25/Oct/2008
pt o luna lucrata aveti dreptul la 1.75 zile de concediu,prin rotunjire 2 zile.
Manager.ro
Manager.ro

Concediu de odihna - dupa cat timp petrecut in firma ?
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Raspunde la subiect  
SATI